STARBUCKS BAĞIMLILARI TOPLANSIN

Herkese merhaba bugün ki yazımızda genç yaşlı demeden herkesin sıkça uğrayıp bir kahve alıp, bahçesinde oturup rahatça içeceklerini yudumladığı bir yerden bahsedeceğiz sizlere. Akıllara ilk gelen cevap doğru "Starbucks".. Bildiğiniz üzere gerek kendi ülkemiz gerekse yurtdışında Starbucksa ilgi ve talep bir hayli fazla. Gelin bizde sizlere Starbucks'ın neden bu kadar talep edildiğinden bahsedelim.
Öncelikle Starbucks nerede ne zaman kurulmuş bir bakalım. Starbucks 1971 yılında Seattle'daki tarihi Pile Place Çarşısı'nda bulunan tek bir mağazadan oluşuyordu. O zamanlarda Starbucks sadece küçük bir mağazadan dünyanın en kaliteli, taze kavrulmuş kahve çekirdeklerini sunuyordu.

Peki Starbucks'ın sahipleri kimler?
•Gordon Bowker
•Jerry Baldwin
•Zev Siegl

Peki bu ünlü kafe nasıl ortaya çıktı?
Starbucks Logosunun  ortaya çıkışı 19. Yüzyılda Starbucks isminin belirlenmesinden sonra gerçekleşmiştir marka ismi belirledikten sonra bir logoya ihtiyaç duymuştur ve Yunan mitolojisini cezbeden iki kuyruğa sahip olan ve aynı zamanda tehlikeli bir karaktere sahip olan "Siren"i seçti 1971 yılında kullanılan Sirenin  göğüsleri açık tayda bu durum toplum tarafından tepki çekmiş. Marka Sirenin göğüslerini kapatmış ve Starbucks logosu yıllar içinde birkaç değişime uğramıştır. 




Starbucks ismi nasıl doğdu?
Starbucks'ın ilk ismi Cargo House'dur .
Bu isim Starbucks kurucularından olan Gardon Bowker tarafından beğenilmemiş ve bu ismi verirlerse 'korkunç bir hata' yapacaklarını söyleyerek kabul etmemiş.
Starbucks kurucuları daha dikkat çekici bir isim bulmak için aramaya devam etmişler aralarından birisi "Starbo" ismini teklif etmiş fakat daha vurucu bir isim aradıkları için kabul edilmemiş. O yıllarda Moby-Dick romanı çıkmış ve roman içerisinde geçen Starbucks yani "Deniz Ahbabı" anlamına gelen kelime herkes tarafından kabul edilerek bugüne kadar gelmiştir.
Gel gelelim Starbucks'ın en popüler içeceklerine..En ünlü içeceği frappuccino'dur. Bir çok çeşidi vardır. Buz ile hazırlanır, soğuk kahve özelliğini taşır. Birkaç tane farklı frappuccinolara bakalım.

1. Mocha Frappuccino:
 Yoğun bir kıvamı vardır. Çikolatalı kahve sevenler için ideal bir kahvedir. Yaz aylarında tercih edilir. Arabica kahve çekirdeklerinden elde edilir. 400 kaloridir.

2. Mango Passion Fruit: 
Kahve içermez. Özel meyvelerden yani mango ve passiondan oluşur. Çok serinleticidir.  157 kaloridir.

3. Java Chip Cream:

 Kahve içermez ve bolll kremalıdır. İçerisinde enfes çikolata sosu vardır. 470 kaloridir. 

4. Caramel:
 
İçerisinde özel kahveli karışım vardır. Krema ve karamelden oluşmaktadır. Çok lezzetli bir içecektir. 420 kaloridir.

                     Hazırlamış olduğumuz YouTube videosunu izlemenizi tavsiye ederiz.



                                                    https://youtu.be/xwb3gRhN6_8

Bugünlük bizden bu kadar umarım yazdıklarımız sizler için faydalı olmuştur. Kahveli saatlerde görüşmek üzere..🖤

Yorumlar

Popüler Yayınlar