KÜLTÜREL MİRAS DEĞERİNDE 3 KAHVEMİZ

Merhabalar. Bugün sizlere tatları ile bizi mest eden 3 geleneksel kahve çeşitimizden bahsedeceğim. Baştan uyarayım ben kahve çeşitlerini anlattıkça canınız çekebilir benden söylemesi.😊 Evet önceliği Menengiç kahvesine vermek istiyorum. Çünkü önceliği hakeden, tadı ile bizi adeta doğunun bağrına götüren bir kahvemiz bu. Menengiç diğer adı ile çedene tüketimi en çok Elazığ ve çevresinde tüketiliyor. Menengiç bitkisinden elde edilen bu eşsiz kahvenin içerisinde bulunan pek çok yararlı vitamin ve mineral sayesinde hem sağlığınıza iyi gelen hem de ağız tadınıza hitap eden bir kahve çeşitidir. Sindirim sistemine iyi gelen, mide ağrılarının önüne geçen bir antiseptik özelliğe sahiptir. Tüketimi eskiye nazaran azalsa dahi faydaları her zaman mevcut.


Menengiç kahvesi

O zaman 2. sırayı Dibek kahvesine bırakalım. Dibek adeta tarih kokan bir kahve.. 1800'lü yılların Osmanlısına dek varlığını sürdürmüş bu kahve günümüze kültürel miras olarak kalmış önemli kahve çeşitlerimizden. Dibek kahvesi içerisinde ki 9 farklı aroma ile adeta kendimizden geçmemizi sağlıyor. Peki nedir bu 9 farklı aroma? Türk kahvesi, kakule, çikolata, keçi boynuzu, menengiç kahvesi, damla sakızı, salep, tarçın ve kremadır. İşte muhteşem dibek kahvesi bu 9 aroma ile tatlanıyor. Kesinlikle denenmeli ve içilmeli diyorum. Şimdiden söyleyeyim bağımlılık yapıyor. :)


Gel gelelim Osmanlı kahvesine 3. ve yine çok mu çok güzel kahvemize. Osmanlı kahvesi içerisinde ki öğütülmüş harnup, sahlep, krema kuru meyve, menengiç kahvesi, damla sakızı ve çikolata ile harmanlanıp evlerimize, kahve saatlerimize eşlik ediyor. Faydası çok zararı olmayan bu kahve öksürüğe ve bronşite karşı, kış aylarının dostu, ve mide koruyucu özelliği sayesinde sadece kahve içmiş olmuyoruz aynı zamanda sağlığımızı da koruyor ve kolluyoruz. 


Osmanlı kahvesi


Benden bugünlük bu kadar. Size tavsiyem geleneksel tatlarımızı, bize bırakılan mirasları gözümüz gibi koruyup yaşatmamız. 
Sağlıcakla kalın.❤

Yorumlar

  1. Bunu okuduktan sonra soluğu mutfakta kahve yaparken aldım ☕❤

    YanıtlaSil
  2. Az önce kahve içmiş biri olarak tekrar kahve içesim geldi 🤩

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar