ASKIDA KAHVE HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Herkese selammm. 😊
Bugün bilmeyenler için askıda kahve uygulamasına değineceğiz. Neredeyse birçoğunuz "askıda ekmek" uygulamasını biliyordur. Peki bu "askıda kahve" uygulaması neymiş gelin hadi birlikte okuyup öğrenelim.😊


ASKIDA KAHVE NEDİR?

Hepimiz biliyoruz ki kahvenin neredeyse her ülkede önemli bir yeri var. Fakat bazı ülkeler için bambaşka bir öneme sahip kahve ve kültürü. O ülkelerden birisi de İtalya... Kahve ve İtalya denildiğinde bütün dünyada benimsenen ve uygulanan bir "gelenek" akıla geliyor.  Askıda kahve.
İtalya'da bulunan tüm kafelerde uygulanan bu geleneğin ilk uygulayıcıları arasında ise Napoli'de bulunan ünlü Gran Caffe Gambrinus bulunuyor.
Ülkemizde ise Antalya'da bir işletmeci olan Osman Akgül; "İlimizde, ülkemizde hatta tüm dünya üzerinde parası olan kişi kafede, restoranda yiyip içebilirken; maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahipleri bu olanaklara sahip olamıyordu. Bu tereddütsüz eski zamanlardan günümüze kadar böyle bilinirdi. Ben de daha önce bilinen "askıda ekmek" uygulamasını "askıda kahve" olarak hayata geçirdim. Ve kafemin ismini de "Askıda Kahve" olarak değiştirdim. Bundan böyle artık parası olan da, olmayan da aynı yerde buluşup yemek yiyebilecek, çay ve kahve içebilecek" diyerek Türkiye'de de askıda kahve uygulamasının başlamasına öncülük etmiş oldu.



Antalya



ASKIDA KAHVE SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR?

Kafeye yalnız başınıza veya eş dost ile birlikte sohbet etmek için ya da bir şeyler içip dinlenmek için gidersiniz. Biz sizin tek başınıza gittiğinizi düşünecek olursak eğer normal şartlarda garsondan bir tane kahve getirmesini rica edersiniz. Askıda kahve uygulamasında ise garsondan bir tane kahve istemek yerine "bana iki kahve biri askıya" diye rica edersiniz. Bu durumda siz bir tane kahve içip, iki kahve ücreti ödemiş olursunuz. Siz kahvenizi yudumlarken, diğer ücretini ödediğiniz kahve ise askıda kahve olarak içilmeye hazırdır.😊 Maddi durumu olmayan bir kişi kafeye gelir ve "bana askıdan bir kahve" der. Kahvesini içer ve hiçbir ücret ödemeden kafeden ayrılır. Ve sizde bu sayede hiç tanımadığınız insanlara kahve ısmarlamış olursunuz.😊


Buraya askıda kahve ile ilgili okumanızı istediğim küçük bir kesit bırakıyorum.




Sizler de bu uygulama sayesinde gönül rahatlığıyla askıda kahve sipariş edip yudumlayabilir veya siz de askıya bir kahve siparişi verebilir, hiç tanımadığınız birisine kahve ısmarlayıp, askıda kahve hikayesine bulaşabilirsiniz! 
Sağlıcakla kalın.❤

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar